kat

Hormoon Yoga Therapie

Wat is Hormoon yoga?

 Dinah Rodrigues ontwikkelde de methode na het 30 jaar bestuderen van de psychologische, fysiologische and esthetische gevolgen van de overgang.

Menopause is het lager worden van de hormoonspiegel in het bloed met name oestrogeen. (Estradiol) Dit gebeurt statistisch gezien al vanaf het 40ste levensjaar maar rond het 45ste  jaar beginnen vrouwen vaak klachten te krijgen als opvliegers, vermoeidheid, droge huid, nervositeit, depressie, haaruitval, droge slijmvliezen en verlies van libido.

 Deze methode is ook geschikt voor vrouwen met PMS daar die veroorzaakt wordt door een plotselinge daling in het hormoon niveau. Ook kan het helpen bij het zwanger worden.

Hormoon Yoga is een vaste serie Asanas Pranayama’s en ontspannings oefeningen, gecombineerd met het sturen van energie naar plaatsen in het lichaam door middel van concentratie en visualisatie. De techniek  stimuleert de eierstokken, schildklier, bijnieren en hypofyse en laat ook het stress niveau dalen en zorgt zo voor een hogere oestrogeenspiegel.

Deze techniek is heel geschikt voor vrouwen die om welke reden dan ook geen hormoonpreparaten willen slikken maar van hun overgangsklachten af willen.  Ook zorgt het voor vitaliteit een betere gezondheid en een positief gevoel.

Naast deze methode wordt geadviseerd niet te roken, matig te zijn met koffie, zwarte thee en alcohol. Gezond te eten met name veel verse groente en fruit en melk producten of soja. Niet extreem te sporten of dieet te houden  en  balans te vinden tussen rust en activiteit       

 Een artikel over hormoonyoga vind je  Hier

Tekstvak: Telefoon:  06-12040601        E-mail: jacqueline@yamyoga.nl